Categories
Lifestyle

Drie manieren om jouw bedrijfsafval beter te scheiden

Tegenwoordig is het ontzettend populair om jouw eigen steentje bij te dragen aan het milieu. Sterker nog: het is bijna een maatschappelijke verplichting geworden. Voor de een gaat het makkelijker dan de ander. Sommigen stoppen met het eten van vlees, de ander besluit om de auto wat vaker te laten staan. Dit blog vertelt je meer over nog weer een andere manier om bij te dragen aan een beter en schoner milieu: afval scheiden.

Maak minder afval

Het klinkt misschien een beetje voor de hand liggend, maar het zijn wel feiten. Wanneer je minder restafval produceert, is er ook minder om weg te gooien. Gebruik bijvoorbeeld een plastic bakje of lunchbox waarin je jouw eten meeneemt naar je werk, school of andere plek buiten het huis.

Hetzelfde geldt voor herbruikbare drinkflessen. Dit draagt zó ontzettend sterk bij aan het verminderen van het afval wat jij als mens produceert. Ga maar eens na hoe veel je drinkt op een dag. Als je besluit om een herbruikbare fles te gebruiken in plaats van iedere keer een plastic fles te kopen kom je al een heel eind. Dit kan je natuurlijk ook toepassen op de kopjes koffie die je to-go haalt op het station of bij het koffiezetapparaat op kantoor!

Investeer in een nieuwe afvalbak

En niet zomaar een afvalbak, maar eentje waarmee jij jouw afval kunt scheiden. Een gescheiden afvalbak maakt het recyclen van jouw afval stukken makkelijker. Dit gebeurt dan ook!

Je kunt ervoor kiezen om de afvalbak gescheiden van jouw GFT bak te zetten, of naast elkaar. Waar je ook voor kiest, je moet er wel voor zorgen dat iedereen in jouw huishouden hier aan bijdraagt. Het hoeft niet moeilijk te zijn! Een duo afvalbak bestaat uit meerdere compartimenten die ervoor zorgen dat jij gemakkelijk en snel jouw verschillende soorten afval kunt weggooien.

Bij BonTon hebben ze geweldige afvalbakken voor op kantoor die je kunt gebruiken. Neem eens een kijkje op hun website!

Begin met het scheiden van je afval in de supermarkt

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is eigenlijk best logisch. Wanneer je voor het schap staat heb je vaak namelijk al de keuze om producten te filteren die verpakt zijn in zowel karton als plastic.

Als je de keuze hebt: kies dan voor producten die in één van de twee (of het liefst helemaal zonder extra verpakking) verpakt zijn. Je kunt een eigen vershoudzak kopen en deze hergebruiken om losse producten in te doen. Denk hierbij aan appels of ander fruit, gember of groentes.

Hopelijk maken deze tips het een stuk makkelijker voor jou om te gaan beginnen met afval scheiden, of om jouw manier van afval scheiden naar een hoger niveau te tillen. Veel succes!