Categories
Reizen

Wat sleep jij allemaal mee in je tas?

Heb jij dat ook wel eens? Dat je tas veel dieper lijkt dan deze eigenlijk is? Dat je er, als je even op zoek bent naar je sleutels, je halve huisraad in tegenkomt? Een beetje zoals die oude film van Mary Poppins, dat ze er een megagrote spiegel en een kamerplant inclusief pot uit weet te halen? Een soort bodemloze put dus? Dat is dus de reden dat ik verschillende handtassen heb. De ene tas is voor mee naar mijn werk, de andere tas is voor een dagje shoppen en weer een andere tas is voor mee naar een feestje. Het enige dat ik iedere keer moet “overhevelen” van de ene naar de andere tas, zijn mijn sleutels en mijn portemonnee. Dat is voor mij de ideale oplossing.
Handtassen

Verbazingwekkend wat sommige dames allemaal meezeulen

Het zijn vaak dingen “voor het geval dat”. Een complete doos tampons bijvoorbeeld. Want stel je voor. Of drie pakjes papieren zakdoekjes. Want stel je voor. Een flesje water en wat verpakte koekjes. Een pocketboekje en natuurlijk de speeltjes van je kind. Ook als je kind in geen velden of wegen te bekennen is. Maar, je weet maar nooit. En dus heb je voor het geval dat ook verschillende kleuren lippenstift bij je.

En dan heb ik het nog niet eens over de essentials

Want je portemonnee meenemen hoeft eigenlijk niet meer. Maar we doen het wel. De complete huishoudportemonnee, van een omvang waar je U tegen zegt, moet en zal mee in de tas. Handig? Welnee. Nodig? Zeker niet. Maar het geeft een veilig gevoel om ‘m toch bij je te hebben. Je pasjes en je rijbewijs in het hoesje van je telefoon stoppen kan natuurlijk ook. Maar alleen de heel praktische dames onder ons weten dat op tijd te bedenken. Net als het loshalen van de sleutel die je nodig hebt. Veel handiger.

Hoe doen vrouwen dat, zonder tas?

Bij het idee dat ik geen tas bij me heb, word ik al een beetje zenuwachtig. En mijn vriend trouwens ook. Hij heeft altijd commentaar op mijn tassen, maar ondertussen loop ik dus met zijn autosleutels en portemonnee te zeulen. Zeggen vrouwen zonder tas doodleuk dat hij hun sleutels wel even bij zich kan houden? En hoe doen ze dat met hun lippenstift? Die smelt in je broekzak. En dan alle papieren zakdoekjes. Ik zou me geen raad weten zonder die dingen. En ik gebruik ze niet eens!