Categories
Tech

Het kopen van een gebruikte printer

Het kopen van een gloednieuwe printer is niet altijd direct een pretje. Niet alleen de aanschafwaarde is hoog, maar daarnaast zijn er ook nog de kosten voor het gebruik van de printer. De kosten voor het gebruik zullen niet zo snel veranderen, maar aan de aanschafwaarde kan wat worden veranderd. Zo kan het kiezen voor bijvoorbeeld een tweedehands A3 printer oftewel een refurbished printer de kosten al snel verlagen.

Kies je voor A3 of een A4 printer?

De keuze voor een A3 of een A4 printer is niet zo moeilijk. Gebruik jij of jouw medewerkers voornamelijk A4 papier en wordt er eigenlijk nooit in A3 geprint dan is het verstandig om gewoon een A4 printer aan te schaffen. Dit verandert eigenlijk op het moment dat je wel af en toe in A3 moet printer. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je dan een aparte tweede printer moet gaan kopen integendeel. Een A3 printer kan namelijk zowel in A4 als in A3 printen zodat je nog steeds maar een type printer nodig hebt.

Een zwart wit printer of een kleurenprinter?

Tegenwoordig gebruiken de meeste bedrijven altijd wel een kleuren printer. Op het moment dat dit het geval is dan is het ook zeer verstandig om een kleurenprinter aan te schaffen. Wanneer je voornamelijk voor de administratie moet printen en dat alleen zwart hoeft te zijn dan is het uiteraard wel verstandig en daarnaast ook veel goedkoper om te kiezen voor een zwart wit printer.

Printen met inkt of printen met een laserprinter?

De manier waarop de printers printen zit ook nog een verschil in. Een printer kan namelijk printen op basis van inkt of met behulp van een laser. Een laserprinter kan beter afdrukken en daarnaast is een laserprinter in gebruik veel goedkoper dan een inktjetprinter. Vooral voor op kantoor is een laserprinter aantrekkelijker om te gebruiken. Hierbij gaat namelijk niet zo zeer om het printer van kwaliteitsfoto’s, waarbij een inktjeprinter de betere optie zou zijn. Als je kijkt naar de aanschafwaarde van een laserprinter is deze wat duurder. Op lange termijn wordt dit echter terugverdiend. Zoals benoemd zijn de drukkosten van een laserprinter wat lager.