Categories
Nieuws

Het nieuwe racen

Virtual Reality is upcoming en het zal in de nabije toekomst alleen nog maar gaan groeien. Met de virtual reality techniek kun je een gesimuleerde werkelijkheid ervaren door middel van een speciale bril. De bril registreert elke beweging van de drager nauwkeurig en dit maakt een 360 graden beeld mogelijk. Steeds meer gaming-bedrijven besluiten gebruik te maken van deze technologie. Maar virtual reality is niet alleen een “hebbedingetje” voor vermaak in de vrije tijd. Er zijn nog een hele hoop andere simulatievormen waarbij de technologie van virtual reality een meerwaarde kan bieden. Denk aan trainingen voor piloten of weggebruikers bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er ook een hoop opties om de applicaties uit te proberen. VR bril huren? Dit kan samen met een race simulator. Lees verder wat je allemaal kunt doen.

Mogelijkheden

Zoals eerder vermeld zijn er tal van mogelijkheden voor het gebruik van Virtual Reality en een VR bril. Een van de bekendste vormen van een simulatie door middel van virtual reality is de flight simulator. Deze geeft je de kans om te ervaren hoe het is om een vliegtuig te besturen. Blijf je liever met beiden benen op de grond? Dan zijn er ook simulaties die je op een Formule 1 baan doen wanen. Liever grover geschut? Je kunt ook altijd uitproberen hoe het is om een truck te bedrijven. Voor de sportievelingen onder ons is er ook de optie om een VR ski-sessie uit te voeren, of lekker een potje te gaan golfen. Ben je het voetballen in de regen ook maar zat, dan is zelfs VR voetballen een optie. Kortom, de VR technologie brengt een hoop gemakken met zich mee. Race simulator huren? Dat kan!

VR voor thuis, of voor je werk

Je kunt een VR bril en set kopen, maar je kunt ook altijd een VR bril huren. Op die manier kun je thuis uittesten of dit echt iets voor jou is. Maar je kunt natuurlijk ook een heel spannend en vernieuwd bedrijfsuitje aanbieden. Gecombineerd met een race simulator gebruik je het als gangmaker op een bedrijfsfeest. Met VR kun je alle kanten op. Er zijn ook opties om de simulatie aan te bieden als je op een beurs staat op nieuwe truckers te werven, bijvoorbeeld. Of wil je juist een demonstratie geven hoe het is op jouw golfbaan? Voor bedrijven is virtual reality een goede optie om potentiële werknemers of juist klanten een idee te geven van de services die zij aanbieden. Laat jezelf of anderen onderdompelen in de wereld van de virtual reality.