Categories
Financieel Tech

Hoe belangrijk is de Bitcoin voor ons?

Digitalisering speelt een hoofdrol in deze eeuw. Tegenwoordig zitten we in de zesde versnelling op dit gebied. Zo ook in betaalmiddelen, de Bitcoin is officieel geïntroduceerd in 2010 en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een begrip. Maar hoe belangrijk is deze valuta voor ons en wat kun je er eigenlijk allemaal mee?

Hoe is de Bitcoin ontstaan?

De Bitcoin is door Satoshi Nakamoto in 2009 ontwikkeld. De munt is officieel in 2010 op de markt gebracht. In de beginjaren had de Bitcoin een waarde van slechts enkele euro’s. Er is zelfs ooit een man geweest die voor 10.000 bitcoin een pizza heeft besteld. Als je je bedenkt dat de waarde nu op zo’n 6000 euro ligt, had de beste man misschien toch iets langer zijn Bitcoins moeten houden.

Wat je kun je allemaal met Bitcoin?

Je kunt beter vragen wat niet? Tegenwoordig staan steeds meer bedrijven open voor een betaling in Bitcoin. Met Bitcoin kun je betalingen doen zonder dat daar een derde partij zich mee bemoeid. In dit geval is dat de bank. Je moet een verzoek indienen als je een bedrag boven de 5000 euro wilt uitgeven. Met cryptocurrency hoeft dat niet.

Wat is het juiste moment om te investeren?

Dit is een lastige vraag waar je nooit een precies antwoord op kunt geven. Op het moment dat deze blog wordt gemaakt zitten we midden in de coronacrisis. De waarde van Bitcoin is sterk gedaald en dit is wel een goed moment om nu te investeren. Als een crisis is afgelopen stijgt de prijs altijd weer. Hier kan wel een langere periode overheen gaan.

Tips voor het handelen in Bitcoin

Als je van plan bent om te investeren in Bitcoin dan hebben wij hieronder nog een paar handige tips voor beginners.

  • Gebruik niet je laatste spaargeld, maar gebruik alleen geld wat je ook kan missen.
  • Maak gebruik van een wallet (digitale portemonnee)
  • Leer de Bitcoin koers te begrijpen

Tot slot

Op dit moment heeft de Bitcoin een redelijk hoge waarde, maar waar gaat het eindigen? We hebben gezien dat de waarde erg kan schommelen. Een ding is zeker, Digitale valuta wordt wel het betaalmiddel van de toekomst.