Categories
Wonen

Is jouw huis winterproof? Het is nog niet te laat!

Met een gure noordoostelijke wind voelen we ineens de winter, ondanks dat het nog november is. Het kan misschien wel gaan sneeuwen zelfs, de komende weken. Is jouw huis wel bestand tegen die kou van die winter? Het is nog niet te laat om een aantal maatregelen te nemen zodat je huis beter tegen de kou kan, en de kou ook niet zo binnen komt. Zo kun je bijvoorbeeld je isolatie laten controleren, evenals de deuren, een carport nemen voor de bescherming van je auto tegen het vriezen

Je isolatie

Je kunt thermografie gebruiken om je isolering te controleren. Dit is een soort hittecamera die je laat zien waar er nog eventueel zwakke punten kunnen zitten in je isolatie. Als je het idee hebt dat er veel tocht door je huis heen komt of het is er kouder dan het zou moeten zijn, en je blijft maar stoken, dan is dit handig. Je laat dit door professionele controleurs doen. Weet wel dat oudere huizen over het algemeen slechter geïsoleerd zijn en daar niet heel veel aan te doen is behalve alles vervangen. Bij nieuwbouwhuizen is er echter geen reden dat het slecht geïsoleerd zou moeten zijn.

Zorg dat je deuren ook kou buiten houden

Wat bij het isoleren ook veelal wordt vergeten is dat lucht juist door deuren heen komt. Je deuren zijn dus cruciaal voor je isolatie. Als ze niet goed aansluiten op de deurkozijnen, heb je dus een tocht of een kou die binnenkomt. Om te zorgen dat de boel toch goed aansluit kun je rubberen randen laten installeren. Ook is het een optie om te kijken naar glazen schuifdeuren voor je tuin. Deze houden kou beter buiten omdat ze volledig sluitend zijn.

Carport

Het voordeel van carports is dat ze je auto beschermen tegen de vorst. Je hoeft ‘s ochtends als je weg wil voor je werk niet nog 10 minuten je auto te krabben. Zeker nu het ‘s nachts vriest is een carport van belang. Ook is je auto beschermd tegen regen, wind, zon en andere blootstelling aan elementen. Met een carport verhoog je bovendien de waarde van je huis. Toch is het allerfijnste nog het niet hoeven krabben, het scheelt je in de winter zo veel tijd. Een carport hoeft helemaal niet duur te zijn, je kunt ze al als een simpel dak met met poten kopen en aan laten sluiten op je huis.