Categories
Nieuws

Internet vergelijken; gemakkelijk en lucratief

Tegenwoordig is internet geen luxe product meer maar een primaire levensbehoefte. Vaak is het daarom één van de eerste zaken die je regelt. Vaak tegelijk met je gas, water en licht. Dat zegt wel hoe belangrijk het geworden is afgelopen jaren. Er zijn veel aanbieders waarbinnen weer veel mogelijk is. Internet vergelijken is daarom absoluut de moeite waard om tijd in te steken. Hoe snel internet wil je, kan ik glasvezel internet regelen of gewoon via de kabel? Dit zijn allemaal vragen waar je tegen aanloopt. Veel mensen zien er daarom tegenop. Dit is niet nodig, als je googled op internet vergelijken zie je veel platforms die je stap voor stap gebruikersvriendelijk door dit proces heen helpen. Graag geven we je een nadere toelichting in dit blog.

Internet vergelijken; hoe snel internet heb ik nodig?

De belangrijkste vraag bij internet vergelijken is: Hoe snel internet heb ik nodig? De snelheid van internet wordt uitgedrukt in MB’s dat per seconde gedownload kan worden. Je internet snelheid is niet alleen afhankelijk van je verbinding maar ook van het apparaat wat je gebruikt. Aanbieders gaven voor 2013 alleen de feitelijke snelheid aan. Tegenwoordig geven ze ook de realistisch te verwachten snelheid aan, waarbij ze rekening houden met bijvoorbeeld de vertragende factoren zoals het apparaat waarmee de verbinding tot stand komt. Om je een beeld te geven als je 4 MB internet hebt dan kost het downloaden van een lage kwaliteit film van 1 GB je  33 minuten. Heb je 20 MB dan kost het je 7 minuten. Hiermee heb je enigszins een beeld van de snelheid als je gaat internet vergelijken. Vaak zie je overigens dat je de keuze hebt in drie varianten, snel, gemiddeld en langzaam. Overigens is langzaam prima als je één apparaat gemiddeld online hebt en je niet zo vaak iets download. Als je een fanatieke downloader bent dan zal je keuze al gauw op de snelste variant vallen.

Internet vergelijken via een vergelijkingssite

Eerder gaf ik al aan dat er inmiddels veel gebruikersvriendelijke platforms zijn die je bij internet vergelijken kunnen helpen. Deze vergelijkingssites zorgen ervoor dat je in beeld krijgt welk internet voor jou beschikbaar is. Dit doen ze door je te vragen je postcode in te vullen. Vervolgens krijg je de aanbieders die bij jouw beschikbaar zijn in beeld en kun je internet vergelijken. Ook zie je of je bijvoorbeeld glasvezel bij jou in de buurt beschikbaar is. Je ziet de aanbieders op een rij staan en vervolgens kun je het meest aantrekkelijke abonnement selecteren. Je komt vervolgens op de website van de betreffende aanbieder terecht en kun je alles direct regelen. Kind kan de was doen.