Categories
Lifestyle

Nooit meer pijnlijke voeten!

Na een aantal dagen last te hebben gehad van mijn voeten besloot ik toch eens naar de huisarts te gaan. Mijn hielen voelen alsof er brandende kolen tegen aan liggen en met iedere stap doet het zeer. Ik ben niet kleinzerig ingesteld maar ik maakte mij vooral zorgen om de gevolgen hiervan. De huisarts vertelde mij dat ik last heb van hielspoor, echter had ik daar echt nog nooit van gehoord.

 

Wat is hielspoor

Hielspoor is een ontsteking in de voet door vaak overbelasting. Tijdens mijn werk loop ik erg veel en draag niet bepaald de juiste schoenen dus bij mij was het gemakkelijk te verklaren. De ontsteking kan op verschillende manieren verdwijnen, de beste manier is goede ondersteuning en rust waar mogelijk. Voor de steun kocht ik zeer goede sportschoenen en kocht speciale zooltjes voor hielspoor. Daarnaast kocht ik een paar gel sokken, dit zijn een soort siliconen maandjes die je om je hiel heen doet. Daar doe je je sok over en vervolgens met de goede zooltjes in de schoen. Onlangs dat de pijn de eerste week nog wel duidelijk aanwezig was, werd in de tweede week de verlichting duidelijk. Op werk hoefde ik minder vaak te zitten en mijn hiel voelde niet meer vurig aan.

 

 

Voorkomen van hielspoor

Hielspoor komt vaak voor tussen de leeftijd van 40 en 60 jaar. Echter betekent dit niet dat je buiten deze leeftijdsgrens geen klachten kunt krijgen. Ik ben zelf namelijk 28 jaar. Volgens de stappenteller op mijn telefoon loop ik gemiddeld 9 kilometer in mijn dienst wat erg belastend is voor je voeten. Het is daarom belangrijk om ten alle tijden goede schoenen met een goede zool te dragen. In elke sector. Naast hielspoor kun je met slechte schoenen ook nog eens rugklachten krijgen. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

 

Mijn leidinggevende wilde iedereen op de hoogte stellen

In de eerste dagen heb ik mij ziek moeten melden van de pijn in mijn voeten. Mijn werkgever nam mij ten eerste instantie niet serieus omdat hij het maar een matige klacht vond. Na de uitslag bij de huisarts vond mijn baas het toch wel een interessante aandoening. Hij heeft de afgelopen dagen de mensen die slechte schoenen dragen aangesproken en zelfs aan een paar collega’s waarvan wij weten dat zij het niet heel breed hebben, aangeboden om goede schoenen namens de zaak aan te schaffen. Er ging binnen enkele dagen een brief in de kantine met informatie over hielspoor en de gevolgen daarvan. Mijn baas had duidelijk aangegeven op de brief dat hij het liever voorkomt dus als er personeelsleden zijn die er momenteel niet het geld voor hebben, hij ze graag zou willen helpen. Dat noem ik nog eens een goede werkgever.