Categories
Wonen

Zo vergeet jij je sleutels nooit meer!

Jij bent ongetwijfeld weleens zonder sleutel vertrokken. Zodra de deur eenmaal in het slot zit, wordt het lastig om deze te openen. Dit is helemaal het geval wanneer jij niet bij een reservesleutel kunt. Je kunt in dat geval een slotenmaker inschakelen. Een betrouwbare slotenmaker kan de deur voor jou openen zonder hierbij schade aan te richten. Probleem is alleen dat dit relatief veel geld kost. Vergeet jij geregeld jouw sleutels mee te nemen? Dan kost het jou behoorlijk wat wanneer je telkens een slotenmaker in moet schakelen. Wil je dit niet langer? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou in deze tekst namelijk een aantal tips om jouw sleutel nooit meer te vergeten!

1. Doe een huissleutel aan al jouw sleutelbossen

De meeste mensen hebben standaard een huissleutel aan hun sleutelbos zitten. Probleem is echter dat jij ook de gehele sleutelbos kunt vergeten. Dit kan bijvoorbeeld wanneer jij op de fiets of te voet vertrekt. Zorg er daarom voor dat jij een huissleutel aan al jouw sleutels hebt zitten. Dus niet alleen aan je autosleutel, maar bijvoorbeeld ook aan jouw fietssleutel. Zo vergeet jij jouw sleutel niet snel meer.

2. Plaats een sleutelkluisje aan de buitenmuur

Je ziet steeds vaker dat mensen een sleutelkluisje aan hun buitenmuur bevestigen. Dit kluisje is te openen wanneer jij de bijbehorende code weet. Indien jij ervoor zorgt dat hier standaard een sleutel in zit, kun jij jouw (huis)sleutel nooit meer vergeten. Enige nadeel is dat sommige sleutelkluisjes gevoelig zijn voor inbraak.

3. Maak gebruik van een speciale tag

Tegenwoordig zijn er allerlei handige hulpmiddelen op de markt om ervoor te zorgen dat jij jouw sleutels niet meer vergeet. Zo kun je een special tag aan jouw sleutelbos bevestigen. Deze tag verbindt jij met behulp van bluetooth makkelijk en snel met jouw smartphone. Wordt de afstand tussen jouw sleutelbos en smartphone te groot? Dan gaat er een alarm af op jouw telefoon. Zodoende is de kans wel heel erg klein dat jij jouw sleutelbos voortaan nog vergeet!