Categories
Lifestyle

Nooit te oud voor de liefde

Zonder liefde kunnen we niet leven. Dat zeg ik niet zomaar om een beetje melodramatisch te klinken, nee het is echt waar. Uit onderzoeken blijkt dat wij mensen het contact met anderen nodig hebben om niet depressief te worden en we schijnen per knuffel onze levenstijd te verlengen. Het is dus wel degelijk een belangrijk onderdeel van onze zorg. Daarnaast zijn er mensen die puur op water leven en prana energie, dit is een soort liefde. Zelf ben ik te gehecht aan eten om dat op te zeggen maar het kan dus wel. De liefde is belangrijk ongeacht je leeftijd. En er zijn veel verschillende soorten liefdes. Die van vrienden, familie en een partner. En ik herhaal het nog maar een keer; je bent hier nooit te oud voor. 50 plus of 50 min het maakt niet uit.

Het leven kan gek lopen

Vanaf een jonge leeftijd wordt ons verteld dat we na de studie een baan moeten hebben, huis moeten kopen, moeten trouwen en het liefst een gezinshond aan moeten schaffen. En zelfs als dat plan je als muziek in de oren klinkt, hebben we niet alles in de hand en het leven kan weleens anders uitpakken dan je van tevoren gewenst had. Die relatie waar je al jaren in zit, werkt niet meer of misschien heb je nooit iemand gevonden waar je je voor altijd aan wilde verbinden. Toch lonkt de liefde altijd. Het kan spannend zijn, intiem en ook warm en fijn. 

De wereld van online daten

Maar als je al wat jaartjes erop hebt zitten, heb je wellicht niet meer zo’n zin om te gaan stappen en daar een leuk iemand aan de haak te slaan. Misschien heb je geen zin in het lange flirt en ‘om elkaar heen draai’ proces en wil je veel liever iemand serieus leren kennen en kijken of er iets langdurigs in zit. Via online daten is dit makkelijk. Je vult simpelweg je profiel in en kan hier vaak ook aangeven waar je naar op zoek bent. Zeker voor 50 plus dating is dit handig omdat je dan snel leeftijdsgenoten treft.

Ware liefde of goede vriend

En wanneer je niets aan het zoeken en daten overhoudt op romantisch gebied, dan heb je er in ieder geval een hoop nieuwe contacten bij en voel je de liefde in ieder geval op vriendschappelijk gebied. Misschien komt die prins op het witte paard wel binnen bij de volgende date!