Categories
Business

Waarom het nú tijd is om een webshop te beginnen voor je verhuurbedrijf

Veel eigenaren van verhuurbedrijven willen er gewoon niet aan: het beginnen van een webshop. Online je producten aanbieden, dat is toch niks voor een verhuurbedrijf? Veel ondernemers zijn hier rotsvast van overtuigd, maar beseffen niet dat ze de groei van hun bedrijf enorm in de weg zitten. Want hoe langer ze weigeren een webshop op te zetten, hoe meer geld het ze kost. Waarom dat is? Je leest het in deze blog.

Meegaan met de tijd

Heb je anno 2019 als verhuurbedrijf nog geen webwinkel, dan loop je behoorlijk uit de pas met de huidige tijd. Want tegenwoordig doet men alles online, zelfs winkelen. En daarmee bedoelen we niet alleen het kopen van producten. Ook huren verwacht men tegenwoordig online te kunnen doen. Speel je hier met je bedrijf niet op in, dan loop je een grote groep potentiële klanten mis.

Maak het jezelf makkelijker

Heb je een ouderwets fysiek verhuurbedrijf, dan ben je behoorlijk gebonden aan een vaste set ‘regels.’ Een belangrijk voorbeeld hiervan zijn je openingstijden. Of je nu om 17:00 of om 19:00 uur sluit, er is altijd een periode dat je niét open bent. En hierdoor lopen je klanten weg naar een concurrent die wél een webshop heeft. Die is immers 24 uur per dag open. Zo makkelijk haalde je nog nooit klanten binnen.

Een webwinkel bespaart je daarnaast een hele hoop tijd. Een groot deel van het traditionele verhuurproces wordt namelijk geautomatiseerd. Denk je eens in wat je met al die bespaarde tijd kunt doen!

‘Past een webshop wel bij mijn bedrijf?’

Dat is een vraag die veel ondernemers met ‘nee’ zullen beantwoorden. Maar is dat wel zo? Wat veel mensen niet weten, is dat er ook webshopsystemen bestaan die speciaal gericht zijn op verhuurbedrijven. Deze zogenaamde verhuursoftware biedt voor verhuurbedrijven een echte alles-in-1-oplossing. Webshop, backoffice, verhuursoftware; alles is op elkaar afgestemd. En typische zaken waarmee je als verhuurder te maken hebt, zoals borg en termijnstaffels zijn probleemloos geïntegreerd in het systeem. Dus wat nou ‘een webshop is niks voor mij?’