Categories
Wonen

Met een parasol zit je heerlijk in de schaduw

Maar welke parasol kies je? Welke versie heb je nodig? Een grote zwevende parasol die je hele terras overkapt of juist een kleinere versie die je gemakkelijk meeneemt als je gaat kamperen of picknicken? Online zijn zoveel verschillende soorten voor zoveel verschillende prijzen te vinden, dat je er echt even voor moet gaan zitten. Je kunt filteren op prijs, maar ook op maat en zelfs op kleur. Zo lukt het je vast nog om voor de lente de perfecte parasol te vinden voor bij jou in de tuin of voor op de camping.
Parasol

Durf voor kleur te kiezen

Veel tuinen liggen er in het voorjaar en de zomer gezellig kleurig bij. Waarschijnlijk die van jou ook. Maar daarbij kiezen mensen toch vaak een veilige en dus misschien wel kleur. Grijs, bruin, donkergroen, taupe of zwart zijn nog steeds de meest gekozen kleuren voor parasols. En dat is eigenlijk jammer. Het kan er natuurlijk mee te maken hebben dat mensen denken dat een donkere overkapping meer schaduw geeft, maar dat is dus helemaal niet zo. Schaduw is schaduw. Dus kies eens voor een rode, blauwe, oranje of lime-groene parasol. Je zult zien dat je tuin er enorm van opvrolijkt!

Schaduw is belangrijk voor je huid

We hebben de afgelopen jaren al heel veel gehoord over de gevaren van zonnebaden. Een maximaal aantal minuten onder de zonnebank en tussen 11.00 en 15.00 uit de zon blijven is het devies. Zo zorg je ervoor dat de kans op, onder andere, huidkanker, een stuk wordt verkleind. Maar dat is nog geen reden om binnen te blijven zitten. Zorg voor een goede schaduwplek voor jezelf en geniet alsnog van het buiten zijn. En smeer je, ook in de schaduw, goed in met een zonnebrandcrème met een flinke factor. Zo zorg je goed voor jezelf.

Met een parasol creëer je extra buitenruimte

Wanneer je ervoor zorgt dat de parasol op een goede plek staat, zul je daardoor veel meer naar buiten gaan. Even lekker zitten met een kopje thee of misschien wel buiten aan het werk of aan de hobby. Het kan allemaal, als je maar fijn in de schaduw kunt zitten. Een zonne-paraplu zorgt voor een extra kamer aan je huis. Een kamer die je veelvuldig zult gebruiken als je ervoor zorgt dat ook de meubelen er naar je zin zijn. Maak deze “kamer” af met een mooi tuinkleed en goede accessoires en jij hebt een veel groter huis deze zomer!