Categories
Nieuws

Geen groene vingers maar toch een mooie tuin? Het kan!

Ben of ken jij iemand die totaal geen groene vingers heeft? Wees dan niet getreurd want er is hoop! Voor een ieder die met moeite een plantje in leven kan houden maar toch graag zijn of haar tuin in bloeit ziet staan, zonder daar al te veel voor te hoeven doen, hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet. Benieuwd welke tips dat zijn geworden? Je leest ze uiteraard hieronder. Een tipje van de sluier kunnen we wel alvast oplichten en dat is dat je het vooral niet te lastig voor jezelf moet maken.

Bestrating en onkruid

Als we je vragen om je ideale tuin te beschrijven komt het woordje onkruid daar vast niet in voor. Onkruid is in (de meeste) gevallen een grote afknapper in je tuin. Het groeit namelijk waar het wil groeien en vaker ook nog harder en sneller dan je andere bloemen en planten. Het onkruid neemt al vaak je halve tuin over en dat is waarschijnlijk iets waar je niet op zit te wachten. Waar je het nog wel redelijk makkelijk tussen je bloemen en planten uit kan vissen is dit een heel ander verhaal als we kijken naar de bestrating. Ook hier gaat het onkruid lekker tussen zit of erger nog, het duwt je hele bestrating uit zijn huidige formatie. Maar gelukkig is er een hele simpele en makkelijke oplossing om onkruid in toom te houden, namelijk met een gronddoek of een grindmat. Grind is overal het algemeen trouwens heel fijn materiaal om te gebruiken voor je bestrating omdat het nog enigszins kan meebewegen zonder dat je tuin of jij daar ook maar een beetje last van heeft.

Beplanting in hokjes

Nee we hebben het niet over daadwerkelijke hokjes maar over spreekwoordelijke hokjes. Zoals we al eerder zeiden in dit blog houdt de natuur ervan om te groeien. Onkruid weliswaar iets meer dan de andere beplanting maar ook deze kunnen er wat van na een goede regenbui en een paar flinke zonnestralen. Ook bloemen en planten kunnen buiten hun oevers treden en als je daar niks aan doet dan is een verwilderde achtertuin als snel het gevolg. Hoe je de beplanting in je tuin een beetje in toom houdt? Daar ze in spreekwoordelijke hokjes te plaatsen. Je kan ze bijvoorbeeld in een afgezet stukje grond planten zoals een perkje waar je een muurtje omheen bouwt of je plant ze in een plantenbak. Op deze manier hebben je bloemen en planten niet onbeperkt de ruimte om zich heel groots uit te breiden wat voor jou een hoop scheelt. Ben je nog op zoek naar een plantenbak hout of kunststof? Bij Hillhout hebben ze een groot assortiment aan dit soort super handige items.