Categories
Wonen

Projectvloeren voordelig en efficient

Bij grote bouwprojecten waarbij een deel van de inrichting gedaan wordt is er vaak ook een vloer nodig. Als er vloeren nodig zijn voor een groot bouwproject dan zijn dat zogenaamde projectvloeren. Het voordeel van projectvloeren zijn dat je bij één partij alles kan regelen en omdat het vaak over een grote hoeveelheid gaat wordt de prijs interessant. Bij projectvloeren komen er andere zaken kijken dan bij een gewone vloer. Zoals eerder genoemd is de prijs een belangrijker aspect. Iets minder betalen per vierkante meter betekent een forse besparing op het totale project. Daarnaast gaat het niet om een vloer die je zelf mooi moet vinden maar heel veel meer mensen of wellicht je klanten als het bijvoorbeeld om een hotelketen gaat. Leuk om een keer iets kort te vertellen over projectvloeren in dit blog.

Projectvloeren en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Projectvloeren worden vaak bedrijfsmatig ingekocht. De afgelopen jaren vinden we het steeds belangrijker om als bedrijf een steentje bij te dragen aan het zuiniger omgaan met onze aarde. Het zogenaamde maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen is hierom vele malen populairder geworden. Ook met de inkoop van een vloer kan je hieraan bijdragen. Bij projectvloeren gaat het vaak om een houten vloer. En met betrekking tot hout is er veel te doen met betrekking tot het milieu. De ontbossing van deze wereld is een groot probleem. Per jaar gaan we nog fors achteruit als het gaat om het aantal bomen op deze wereld. Duurzaam hout produceren is hier extreem belangrijk om dit te stoppen. Gelukkig zijn er een aantal certificeringen die aangeven of hout duurzaam is. Dat wil zeggen dat er hout geproduceerd wordt maar dat er voldoende teruggepland wordt om ontbossing te voorkomen. Dit is de zogenaamde FSC en PEFC certificering. Zeker de FSC is een heel bekende en zie je gelukkig steeds meer. Deze certificeringen kijken daarbij ook naar de arbeidsomstandigheden. Ook niet een onbelangrijk aspect van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zeker als het hout uit een ander land komt wat heel vaak het geval is.

Waar kun je projectvloeren krijgen?

De grotere vloerenspecialist kunnen vaak projectvloeren leveren. Het gaat erom dat ze de vloer in voldoende grote kunnen inkopen en dat ze zelf voldoende leggers beschikbaar hebben die een dergelijk groot project aankunnen. De meeste leveranciers hebben een netwerk van leggers die ze kunnen inschakelen bij grotere projecten. Zodoende kunnen ze vrij gemakkelijk maatwerk leveren en ook bij grote projecten een goede service verlenen.