Categories
Nieuws

Rouwboeket bestellen: waar op letten?

Veel mensen gaan nog altijd naar een lokale bloemist voor het bestellen van een rouwboeket. Terwijl de keuze bij veel bloemisten slechts beperkt is. Tegenwoordig kun je gemakkelijk online een rouwboeket bestellen bij een specialist. Bijvoorbeeld via Rouwboeket.nl kan je een boeket bestellen en op de gewenste datum laten bezorgen bij het uitvaartcentrum. Een tijdige levering is gegarandeerd. Lees hieronder wat een rouwboeket precies is, welke bloemen het meest geschikt zijn en welke tekst je op het rouwlint kunt zetten.

Wat is een rouwboeket?

Een rouwboeket komt bij de uitvaart bij de kist te liggen, daarom worden de bloemen als “liggend boeket” gebonden. Bij een rouwboeket is het ontzettend belangrijk dat de bloemen pas echt op de dag van de uitvaart tot een boeket gebonden worden. Een rouwboeket krijgt namelijk geen water, daarom is het van belang dat het boeket dezelfde dag nog wordt gemaakt. Bij het bestellen van een rouwboeket wordt het rouwboeket op de dag van de uitvaart gebonden en vervolgens bezorgd op de gewenste locatie. Vaak kiest men ervoor om rouwboeketten bij het uitvaartcentrum te laten bezorgen.

Rouwlint met tekst

Aan een rouwboeket wordt vaak een rouwlint bevestigd. Op dit lint kan je zelf een mooie tekst voor de overledene zetten. Het verzinnen van een mooie tekst kan in deze zware periode erg lastig zijn. Daarom snappen wij heel goed dat je tijd nodig hebt om een passende tekst te verzinnen. Het voordeel van online een rouwboeket bestellen is dat je rustig kan zoeken naar een passende tekst voor op het rouwlint. Op het internet zijn genoeg mooie voorbeeldteksten te vinden. Hopelijk maakt dit het gemakkelijk om zelf een tekst te verzinnen.

Welke bloemen in het rouwboeket?

Het kiezen van het juiste rouwboeket kan best lastig zijn. Bij de meeste bloemisten en webshops heb je ruime keuze uit verschillende boeketten. Hield de overledene van bepaalde kleuren of bloemsoorten? Dan is het mogelijk om zelf een rouwboeket samen te stellen.