Categories
Nieuws

Slachtoffer van een verkeersongeval: wat nu?

Als slachtoffer van een verkeersongeluk krijgt u te maken met een aantal vervelende situaties. Allereerst is het ongeluk zelf natuurlijk ontzettend vervelend. Het kan zijn dat u verwondingen en/of schade oploopt, of het geluk heeft dat u met de schrik vrijkomt. Toch is een verkeersongeluk een ernstige situatie waar u veel last van kunt hebben op de langere termijn. Heeft u bijvoorbeeld uw been gebroken? Dan moet u hier weken tot maanden van herstellen. Maar hetzelfde geldt wanneer u schade heeft opgelopen aan bijvoorbeeld uw fiets of auto. Dit moet vanzelfsprekend gerepareerd worden: maar wie draait er dan op voor de kosten? In dit artikel willen we u informeren over het claimen van een letselschadevergoeding, zodat u straks op de hoogte bent van alle nodige informatie.

Heeft u recht op een schadevergoeding?

Of u recht heeft op een schadevergoeding bij letselschade, hangt af van verschillende factoren.  Wanneer u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval, kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de schade die u heeft geleden. Hierbij zijn een aantal punten ontzettend belangrijk. Voor hoeveel euro heeft u schade geleden? En welke kosten mag u hierin wel en niet meenemen? Daarnaast is het ook zo dat er vaak kosten worden gemaakt, waarbij u zelf niet eens stilstaat. Denk hierbij aan het sportschoolabonnement dat doorloopt, maar waar u momenteel geen gebruik van kunt maken. Of bijvoorbeeld het inhuren van een hondenuitlaatservice, omdat u zelf niet in staat bent om met uw hond te wandelen. De hoogte berekenen letselschade? Dat kunt u het beste in samenwerking met een specialist.

Schakel professionele hulp in!

Wilt u er zeker van zijn dat u uw maximale letselschadevergoeding krijgt? Schakel dan de hulp in van een specialist! Een gespecialiseerde letselschade advocaat kan u adviseren en helpen bij het claimen van de vergoeding. Zo weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft. Uit de praktijk blijkt vaak dat een samenwerking met een gespecialiseerde advocaat veel voordeel oplevert. Het gehele proces verloopt sneller en het letselschade bedrag ligt over het algemeen hoger. Neem daarom het zekere voor het onzekere en schakel de hulp in van een specialist. Een advocaat of jurist die ervaring heeft met letselschade kan u hierbij het beste adviseren. U bent hierbij vrij in de keuze met welke letselschade jurist u een samenwerking mee wilt aangaan.