Categories
Business

Waarom kiezen voor een ergonomische bureaustoel?

Ergonomisch werken wordt de laatste jaren steeds populairder en steeds meer bedrijven investeren dan ook in een ergonomische werkplek. Ergonomisch werken betekent dat je werkplek is afgesteld op jouw lichaam. De basis van een ergonomische werkplek is een verstelbaar bureau en bureaustoel. Lees in dit artikel wat de voordelen van ergonomisch  werken zijn en waarom je moet kiezen voor een ergonomische bureaustoel.

Wat is ergonomisch werken?

Als je werkt op een werkplek dat helemaal naar jouw lichaam is afgesteld dan wordt dat ergonomisch werken genoemd. Doordat de complete werkplek op jouw maat afgesteld is werk je in de juiste, en dus gezonde, houding. Alles op je werkplek moet ergonomisch afgesteld worden, denk aan een bureaustoel, bureau, beeldscherm, computermuis en het toetsenbord. Als je deze dingen allemaal op de juiste maat hebt afgesteld ben je ergonomisch aan het werken. Verder in dit artikel vertellen we meer over een ergonomische bureaustoel. In onze ogen is dit een van de belangrijkste kantoormeubelen voor ergonomisch werken.

Voordelen van een ergonomische bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel is enorm belangrijk voor een gezonde werkhouding op kantoor. Een ergonomisch bureaustoel is een bureaustoel dat op allerlei manieren verstelbaar is. Doordat alle leuningen en de hoogte verstelbaar is kan je de stoel helemaal naar je lichaam afstellen. De ergonomische bureaustoelen van OfficeCity zijn van hoge kwaliteit en perfect af te stellen.

Gezondere werkhouding

Je hebt vast wel eens last van klachten in de nek, schouders en rug na een lange werkdag op kantoor. De kans is enorm groot dat dit komt door een niet ergonomische werkplek en dus ook een verkeerde werkhouding. Investeren in een ergonomische bureaustoel is dus zeker de moeite waard voor een betere gezondheid.

Productiever

Wanneer je minder lichamelijke klachten ervaart door een verkeerde zithouding dan kan je veel productiever aan het werk. Een ergonomische bureaustoel zorgt dus voor meer productiviteit tijdens het werken.

Duurzaam

Ergonomische bureaustoelen zijn misschien iets duurder dan de goedkope standaard bureaustoelen. Echter is het de investering zeker waard. Naast bovenstaande redenen zijn ergonomische bureaustoelen vaak ook van een hogere kwaliteit, waardoor ze langer meegaan. Het is dus een investering in een duurzame bureaustoel en je gezondheid.