Categories
Nieuws Reizen

Tips om veilig in Italië te reizen!

Ja hoor, het mag weer! Italië is uit de lockdown en zo is het ook weer open voor toeristen. Het is natuurlijk niet zo dat alles weer terug is zoals normaal, maar het is wel mogelijk om op reis te gaan naar Italië. Om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk door Italië kunt reizen hebben wij hier enkele tips voor je!

Mondkapjes en desinfecteren

Ja, de mondkapjes zijn een terugkerend onderwerp bij corona. In sommige delen van Italië is het zelfs verplicht om altijd buitenshuis een mondkapje te dragen. Zorg er dus voor dat je dit goed uitzoekt! Anders eindig je nog met een hoge boete en dat is natuurlijk niet fijn als je op vakantie gaat. Deze boetes kunnen écht hoog oplopen, dus neem de regels echt serieus! Zo kun je zomaar een boete tot 5000 euro krijgen en als je een overtreding herhaalt kan dit bedrag oplopen tot 8000 euro. Daar gaat je vakantiegeld dan…

Niet alleen het dragen van mondkapjes is goed om jezelf en andere veilig te houden, maar ook het regelmatig desinfecteren. Vooral in openbare ruimtes regelmatig desinfecteren zal ervoor zorgen dat je veiliger bent. Daarnaast is het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes verplicht en ook bij het openbaar vervoer.

Geen hotel!

Maar als je niet in een hotel verblijft, waar moet je dan slapen en waarom moet je geen hotel kiezen? Nou hotels zijn vaak drukke punten. Er zullen veel hotelgasten zijn waar je rekening mee moet houden en veel gasten betekent ook meer risico. Als je wel een hotel kiest, zorg er dan voor dat je een kleiner en rustiger hotel kiest. Het beste kun je kijken naar holiday rentals in Umbria of andere regio’s. Door te kiezen voor een holiday rental heb je meer ruimte, rust en ben je ook veiliger tegen potentiële besmettingen.

Blijf up-to-date

De situatie kan altijd nog veranderen en de regels ook. Zorg er dus voor dat je altijd up-to-date bent! Zo voorkom je dat je straks vast zit in Italië of helemaal niet heen kan gaan. Ook kun je zo voorkomen dat als je in Italië bent dat je super hoge boetes krijgt, omdat je de regels niet goed opvolgt. Houdt ook rekening met het feit dat sommige regio’s in Italië andere regels hanteren. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je zelf veilig op vakantie kunt gaan naar Italië!