Categories
Nieuws

Zakelijke verhuizing? Bereid je goed voor

Een zakelijke verhuizing is een grote stap.Wanneer er iets misgaat dan kan dit grote gevolgen hebben. Het is natuurlijk een gevaar om alle werkzaamheden ongewenst stil te zien liggen. Personeel kan een blessure krijgen als ze aan het helpen zijn. Iemand kan daardoor lang ziek zijn en afwezig. Het is een risico wat je natuurlijk zo klein mogelijk moet maken. Door het echter allemaal zelf te doen kun je wel geld besparen op de kosten van een verhuizing. Een goedkope verhuislift huren is de eerste stap om de verhuizing soepel te laten verlopen. Daarnaast is een goede voorbereiding van groot belang.

 

Wat heb je nodig?

 

Om te starten is het belangrijk om te zorgen voor alle benodigde apparatuur. Denk hierbij aan de verhuiswagen, de verhuisdozen, wagentjes, hondjes en daarnaast ook een verhuislift. Zorg ook voor verhuisdekens en voldoende inpakpapier. Het is slim om ook te kijken welke verzekeringen je moet afsluiten. Een verzekering om schade aan de spullen te verzekeren. Daarnaast is het ook belangrijk om een verzekering af te sluiten voor mogelijke vervolgschade als er wat misgaat. Je kunt dan net wat nodig om sneller schakelen.

 

Een checklist

 

Zorg voor een checklist en een draaiboek voor de verhuizing. Op die manier is het mogelijk om niet te vergeten en alles netjes te regelen. De verhuizing is een ware operatie. Het is daarom goed om te zorgen voor een goed geplande operatie. Bespreek alles met het personeel.

 

Betrek het personeel

 

Zorg ervoor dat iedereen weet wat er gaat gebeuren. Begin ermee om ze een rondleiding te geven op de nieuwe locatie. Hier kunnen ze alles zien en bewonderen. Ook krijgen ze een idee van hun nieuwe werkplek. Het zal de mensen motiveren en een goed gevoel geven. Natuurlijk kan het een periode van onzekerheid zijn. Veel mensen houden niet van verandering. Het is daarom belangrijk om het goed in te leiden. Maak ze ook warm om de spierballen op te warmen. Iedereen kan helpen om de spullen in te pakken, te organiseren en weer uit te pakken.

 

Slim verhuizen

 

Het is uiteindelijk belangrijk om goed te verhuizen. Pak alles goed in en noteer wat in welke doos zit. Daarnaast is het ook een idee om alles op tijd te demonteren. Het kan dan snel en gemakkelijk in de verhuiswagen. Als dit allemaal goed georganiseerd wordt is het gemakkelijk om vlekkeloos alle spullen te verhuizen van het oude naar het nieuwe pand. Het maakt het mogelijk om ook weer snel de draad op te pakken en door te werken. Het mooiste is natuurlijk wanneer de verhuizing in een weekend gedaan kan worden. Dan zullen de normale werkzaamheden er niet tot nauwelijks onder leiden.

 

Een verhuisfeest

 

Het is belangrijk om alle klanten en relaties op de hoogte te brengen van de verhuizing. Het is een ideale kans om aan klantenbinding te doen en ook om nieuwe klanten te krijgen. Laat je klanten iemand meenemen! Maak een speciale verhuisdeal om de verhuiskosten terug te verdienen! Doe eens iets anders en doe eens iets leuks voor je doelgroep.