Categories
Lifestyle

Tips voor het kopen van een occasion

Het kopen van een nieuwe auto is een grote investering. Om kosten te besparen, of om duurzaamheid redenen kiezen mensen ervoor om een occasion te kopen. Het vinden van de juiste occasion kan een heel karwei zijn en omdat het om zoveel geld gaat wil je een miskoop waarschijnlijk graag voorkomen. In deze blog kan je tips vinden en de stappen die je moet doorlopen voor de zoektocht naar waardevolle occasions.

Verdiepen

Voordat je een tweedehands auto aanschaft zal je je goed moeten gaan verdiepen in je wensen en eisen. Vraag jezelf af waar je naar op zoek bent en hoeveel geld jij wil betalen voor je auto. Er zijn diverse aanbieders die je kunnen helpen bij deze zoektocht. Bespreek je wensen daarom bij voorkeur met een expert die je verder kan adviseren. Hoe lang een auto meegaat wordt sterk bepaald door de kilometerstand. Een lage kilometerstand zal zorgen voor een hogere prijs, terwijl auto’s met een hoge kilometerstand een stuk goedkoper kunnen zijn en soms wel net zo lang meegaat. Of dit in jouw voordeel is hangt dan ook samen met hoeveel kilometers je van plan bent jaarlijks te gaan maken. Al dit soort variabele kosten kun je met een expert doornemen.

Proefrit

Maak altijd gebruik van een proefrit. Op papier kan een auto perfect zijn, maar je kan toch het best een stuk rijden om te voelen hoe de auto werkt. Een proefrit maak je het liefst over verschillende wegen, zoals op de snelweg en binnen de bebouwde kom. Een regenachtige dag is voor een proefrit fijn omdat je zo ook grip op nat wegdek kan voelen en de ruitenwissers kunt uitproberen. Als je twijfels waar je op moet letten tijdens de proefrit kun je op internet gelukkig checklists vinden met aandachtspunten om op te letten. 

Aankoop

Na de proefrit is het verstandig om de indrukken even op je in te laten zinken en niet gelijk tot de koop over te gaan. Het liefst wacht je hier een nachtje mee zodat je je niet laat leiden door emoties op het moment. Ben je op zoek naar een specifieke auto of merk, dan kun je terecht bij dealers die daarin gespecialiseerd zijn. Voor liefhebbers van Mercedes Benz kun je bijvoorbeeld terecht bij Mercedes Benz occasions. Zo weet je zeker dat de dealer over de juiste specialisatie bezit voor de aankoop van jouw occasion.