Categories
Wonen

Verbouwen in je huis

In je eigen huis klussen is iets wat de meesten wel eens gedaan zullen hebben. Van een klein klusje wat we allemaal wel kunnen tot de grotere verbouwingsklussen. Klussen is populairder dan ooit. Als gevolg van de coronacrisis hebben we allemaal meer tijd over. We werken noodgedwongen vanuit huis en ook in het weekend worden we geacht zoveel mogelijk thuis te blijven. Aangezien de meeste mensen nu veel tijd hebben, worden er dingen gedaan waar anders niet of nauwelijks tijd voor is. Zo zien we bijvoorbeeld dat Nederland massaal aan het klussen en verven slaat tijdens de coronacrisis. Door het drukke leven dat we normaal gesproken hebben, blijft er niet veel tijd over om te klussen. Hierdoor is het onderhoud van bepaalde dingen in en rondom huis er de laatste jaren mogelijk bij ingeschoten. Tijdens deze coronacrisis kun je dit achterstallig onderhoud in één keer rechttrekken. Wanneer je noodgedwongen thuis zit, heb je immers alle tijd van de wereld om te klussen en te verven.

Klus benodigdheden

Voordat je aan je klus begint is een goede voorbereiding van groot belang. Ook de keuze van je materiaal is belangrijk omdat je wel wilt dat het allemaal goed lukt en mooi gaat worden. Welke machines je nodig hebt hangt natuurlijk sterk af van welk materiaal je gaat gebruiken. De verwerking van hout is eenvoudiger zelf te doen dan bijvoorbeeld het bewerken van staal of keramiek. Om deze specifieke materialen te bewerken wordt gebruik gemaakt van Watersnijden. Met een waterstraal die zo’n 2 keer de geluidssnelheid haalt kan je daar heel precies vrijwel ieder materiaal mee snijden. Een andere veel toegepaste techniek is Frezen. Frezen wordt vooral veel toegepast in de metaal, hout en kunststofverwerkende industrie.

Online of in de bouwmarkt kopen?

Tijdens de afgelopen maanden is het door het toegenomen aantal klussers enorm druk geworden in de bouwmarkten. Er zijn veel maatregelen genomen om toch veilig je klusinkopen te kunnen blijven doen. Het is belangrijk om nog meer dan voorheen goed voorbereid naar de bouwmarkt te gaan. Momenteel is het mogelijk om op afspraak in de bouwmarkt te winkelen. Maar online bestellen en in de bouwmarkt ophalen of thuis laten bezorgen is natuurlijk ook een prima optie. Onnodig rondlopen en pas ter plekke bedenken wat je nodig hebt is nu niet handig. De verwachting is dat we de komende maanden nog massaal zullen blijven klussen dus de bouwmarkten zullen nog veel bestellingen kunnen verwerken en op afspraak mensen in de bouwmarkt kunnen ontvangen.