Categories
Lifestyle

Vijf redenen waarom je in plaats van je bril contactlenzen moet dragen deze zomer.

De zomer komt er aan. De ultieme reden om als brillendrager weer eens ‘naakt’ de deur uit te gaan. Niet letterlijk natuurlijk. Maar de zomer is het perfecte seizoen om je bril eens in te ruilen voor contact lenzen.

Want natuurlijk is een bril op zijn tijd wel gepast. Zo vind ik zelf de brillen en zonnebrillen van charlietemple.com fantastisch. Een gigantisch aanbod en je kan zelfs online checken welke bril bij de vorm van jouw hoofd past.

Hoe erg ik ook gesteld ben op mijn bril, toch ben ik geen brillenfan in de zomer. In de zomer kan alles gebeuren. Een rustig avondje thuis zitten kan zomaar omslaan in een afspraak met vrienden op het terras. Een reis naar de sportschool wordt een hike door het platteland. Je stoffige diner wordt een wilde tuin barbecue. Een bril is simpelweg niet gebouwd voor deze flexibiliteit. In deze blog leg ik je uit waarom.

1. Bespaar op je zonnebril

Natuurlijk kan je kiezen voor een prachtige zonnebril op sterkte. Vaak zijn dit mooie, kwalitatief goede modellen. Maar helaas is het aanbod zonnebrillen op sterkte kleiner dan reguliere zonnebrillen. En zijn de brillen duurder. Je kan niet zo makkelijk zo maar met de trend mee, of verschillende brillen naar verschillende gelegenheden dragen. Tenzij je overstapt op lenzen, natuurlijk! Er gaat een wereld aan zonnebrillen mode voor je open.

2. Bril in de weg

Let’s face it, in de zomer zijn we vaak in een betere stemming dan in de koude wintermaanden. Daardoor zijn we ook eerder geneigd mee te gaan in spontane acties en ondernemingen. Zoals een spontaan potje frisbee na je werk, of een sprong in het diepe op en een bloedhete dag. Maar met bril zal je toch enkele van deze activiteiten moeten overslaan. Iedere brillendrager weet: een stranddag met bril is een absolute no-go. Zorg niet dat je bril je belemmert in deze zomerse vrijheid!

3. Geen schade

Al die spontane ondernemingen brengen ook een risico met zich mee. Bij spontane atletische ondernemingen heeft een bril meer kans om schade op te doen dan je lenzen. Deze zullen tijdens die radslag immers niet van je hoofd afzakken.

4. Nooit vergeten

Zelf zou ik mijn hoofd nog vergeten als deze niet vast zou zitten. Een bril is net zo iets: ik laat hem makkelijk ergens liggen als ik hem voor een momentje even af moet doen. Bij lenzen gaat dat toch wel een stuk moeilijker! Het kan echter nooit kwaad om een setje extra lenzen mee te nemen, just in case.  

Maar het mooiste argument om brilloos de zomer door te gaan is misschien wel: in de herfst, wanneer je je bril eindelijk weer op kan zetten, waardeer je deze des te meer! Welcome back beauty!