Categories
Business

Voor wie is een green belt opleiding?

Een Green belt opleiding is voor professionals in de finance wereld die een stap verder willen komen. Je merkt bijvoorbeeld dat je op jouw afdeling tegen dingen aanloopt die je belemmeren in je werk. Hoe pak je dit het beste aan en hoe stuur je dit proces goed aan? Een green belt opleiding is erop gericht om jouw werkproces beter aan te sturen en het gewenste resultaat zal opleveren. Het helpt je om prioriteiten te selecteren en zo voor het juiste verbetertraject te kiezen. Wanneer je de juiste veranderingen hebt bewerkstelligd, wordt er aandacht gegeven aan hoe je deze veranderingen vast kunt houden. Het kan een uitdaging zijn om de verbeteringen vast te houden, ook wanneer er kleine tegenslagen zich voordoen. Men is dan geneigd om weer op de oude manier van werken terug te vallen. Met een green belt opleiding wordt aandacht gegeven aan hoe je deze verbeteringen ook vast kunt houden.

Wat is het doel van een green belt opleiding?

Met een green belt opleiding zorg je een leider bent in de finance wereld die individuen en groepen kunt aansturen voor een verbeterprocessen. Je beheerst de juiste mind- en toolset om de juiste keuzes te maken voor het oplossen van problemen in jouw bedrijf. Je kunt jouw medewerkers motiveren en inspireren om het werkproces te verbeteren. Met een praktijkgerichte opleiding wordt er met voorbeelden uit jouw werksituatie bekeken wat werkt en wat niet werkt. Er worden in kleine groepen samengewerkt om theorie en praktijk op elkaar aan te laten sluiten. Er is voldoende ruimte om praktijksituaties uit je werk te bespreken zodat je praktische handvatten hebt om je kennis en expertise verder uit te breiden.

Waar staat CMA voor?

CMA staat voor Certified Management Accountant. Met een CMA verdiep je je als finance professional dieper in management en accounting. Voor het volgen van een CMA heb je een bachelor nodig en kennis van accounting en finance management. Het programma bestaat uit twee verschillende delen waar allebei apart examen voor wordt gedaan. Tijdens het eerste gedeelte wordt er aandacht gegeven aan financiële planning, prestatie en controle. Er worden tips gegeven hoe je budgetten kunt opstellen en nakomen door kosten laag te houden. Het tweede deel van de cursus is gericht op strategisch financieel management. Hierbij wordt dus meer aangesteld op het analyseren en strategieën bepalen voor het maken van de juiste (investerings)keuzes. Met een CMA zorg je dat je op een praktijkgerichte manier leert hoe jij verbeterprocessen op de werkvloer kunt herkennen en aansturen.