Categories
Business

Waar moet je opletten bij het inrichting van de horeca keuken

Bij het inrichten van een horeca keuken komt er een hoop bij kijken. Er moet nagedacht worden over het concept van de horeca onderneming, er moet en begroting opgesteld worden, er moet een planning gemaakt worden en nog veel meer. De keuken is het hart van de onderneming en als er dingen fout gaan in de keuken kan de uitvoering van de dienstverlening ook fout gaan. Want het eten en drinken is het allerbelangrijkste en dat wordt natuurlijk in de keuken voorbereid.

 

Kies eerst een concept

De eerste stap richting het inrichten van de keuken is het uitkiezen van een concept. Wil je een afhaal restaurant maken, een luxe restaurant, lunchroom of een snackbar? Alle concepten hebben namelijk een ander soort keuken nodig. Bij een snackbar zijn er frituurbakken nodig en bij een Aziatisch afhaal restaurant een groot gasfornuis voor een wok pan. Aan de hand van het gekozen concept kan er een plan opgesteld worden met alle benodigdheden voor de keuken.

 

Stel een begroting op

Aan de hand van het opgestelde plan met benodigdheden kan er een begroting gemaakt worden. De aanschaf van een complete nieuwe horeca keuken zal niet goedkoop zijn. Bij de begroting wordt er gekeken welke apparatuur echt nodig is en wat eventueel later ook aangeschaft kan worden. Ook kan er een overweging gemaakt worden tussen het afsluiten van een lening voor de apparatuur, tweedehandse apparatuur kopen of het leasen ervan.

 

Zorg voor voldoende ruimte

Na het opstellen van een plan en de begroting kan er nagedacht worden over de inrichting van de keuken. Schets van de tevoren een plattegrond en meet de ruimte en de apparatuur. Het belangrijkste van de keuken is dat er genoeg ruimte moet zijn. Zeker al er meer dan vijf mensen in de keuken komen te werken, moeten ze elkaar niet voor de voeten lopen.

 

Ga voor kwalitatieve materialen

Ten slotte, is het belangrijk dat bij het aanschaffen van horeca apparatuur gekeken wordt naar de kwaliteit. Het is namelijk fijn als de materialen niet binnen een halfjaar verroest zijn of kapot gaan. Ook als je voor tweedehands apparatuur gaat, informeer dan goed naar wat voor soort materiaal het is. Meer informatie over de aanschaf van horeca apparatuur vind je hier.