Categories
Mode

Waarom tweedehands merkkleding dragen populair is

De laatste tijd is er een duidelijke stijging van populariteit van tweedehands merkkleding te zien. Steeds meer mensen zien de voordelen om te kiezen voor tweedehands merkkleding in en stappen daardoor eerder een tweedehands winkel in. Of bestellen online tweedehands merkkleding.

Tweedehands kleding dragen is verre van vies

Tweedehands kleding dragen wordt door veel mensen nog altijd een beetje als viezig gezien. Dit klopt natuurlijk helemaal niet. Tweedehands kleding wordt schoon in de winkel gebracht, in de meeste gevallen wast de tweedehands winkel de kleding ook nog eens, en natuurlijk kan je ook zelf de gekochte kleding wassen. Zo ben je ervan verzekerd dat je frisse kleding draagt. Tweedehands kleding is zeker niet vies, dit nadeel geldt dus niet. Echter heeft het kopen van tweedehands kleding wel enorm veel voordelen. Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet!

Tweedehands merkkleding dragen: 3 voordelen

Reden 1. Bespaar geld

Misschien wel de populairste reden om voor tweedehands merkkleding te kiezen is dat het simpelweg veel geld scheelt. Tweedehands kleding is een stuk goedkoper. Helemaal als je anders altijd gloednieuwe merkkleding koopt zal het kiezen voor tweedehands je een hoop geld besparen. Vaak is gedragen merkkleding in een tweedehands kledingwinkel nog vele malen goedkoper dan merkkleding in de sale. Loop rond in een complete merkkleding outfit voor slechts enkele tientjes.

Reden 2. Milieubewust

Voor veel mensen is eens in de zoveel tijd een dagje shoppen en nieuwe kleding heel normaal. Wij begrijpen dat nieuwe kleding kopen leuk is, maar hoe vaak heb je de kleding echt nodig? Het produceren van nieuwe kleding is enorm slecht voor het milieu. Zo wordt er voor het maken van een nieuwe spijkerbroek al snel 7000 á 10.000 liter water verspild. Als je ervoor kiest om tweedehands kleding te gaan dragen ben je dus erg goed bezig voor het milieu. Draag jij een steentje bij aan een beter milieu? Wees duurzaam en draag tweedehands kleding. 

Reden 3. Unieke kledingstukken

Bij nieuwe collecties in populaire kledingwinkels is het vaak zo dat je na het kopen van een kledingstuk deze regelmatig tegenkomt in de stad. Bij tweedehands kleding heb je hier geen last van. Alle kledingstukken zijn uniek, waardoor je niet snel iemand in dezelfde kleding zal tegenkomen.