Categories
Financieel

Wat is ripple en wat kun je ermee?

Misschien heb je wel eens gehoord van cryptocurrency! Als je niet weet wat het is, hierbij even wat uitleg. Je kunt dit omschrijven als een betaalsysteem met cryptogeld, oftewel een digitale munteenheid. Deze kun je gebruiken in plaats van normaal geld. Je hebt diverse soorten. Bitcoin, ethereum en ripple. Alle drie werken ze met blockchaintechnologie; een groot netwerk van computers waarbij via algoritmes allerlei informatie-overdracht plaats vindt. In deze blog kun je wat meer lezen over de ripple, die net als de bitcoin steeds populairder wordt.

Positieve ontwikkeling van de ripple koers!

Ripple wordt ook wel vermeld als ripple XRP. De ripple koers heeft de laatste tijd een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Zowel in bitcoin als ripple wordt steeds meer geïnvesteerd. Er is een verschil tussen deze beide digitale valuta. Bitcoin is niet in handen van een bedrijf en is dus een versplinterd netwerk. Ripple daarentegen is wel in handen van een bedrijf, dus is een gecentraliseerd netwerk.  Steeds meer banken willen investeren in deze virtuele munt. En dat belooft dus veel voor de toekomst.

Voor wie is investeren in de ripple zinvol?

Als je er zelf in wilt investeren kun je hier lezen hoe je dit moet doen. De ripple stijgt vandaag de dag trouwens nog steeds dus dat is gunstig. Vandaag de dag zijn het vooral investeerders, grote bedrijven en verzekeraars die dit doen. Dus behoor jij tot deze groepen dan kun je een gokje wagen! De corona legt een zware schaduw over de hele economie. De waarde van de dollar is al gezakt. Wetenschappers vrezen het ergste voor de euro. Waarschijnlijk  komt er vanwege de corona een behoorlijke inflatie van  de ripple! Bovendien is de rente laag. Het lijkt dus een slim idee om te investeren in deze digitale valuta als je je bedrijf ten onder ziet gaan vanwege de coronacrisis.

Wat zijn de voordelen van ripple?

Je kunt met de ripple allereerst hele snelle transacties doen, ook naar het buitenland. Een ander voordeel voor jou als bedrijf kan zijn dat de veiligheid erg groot is bij het doen van betalingen met ripple. Dat komt omdat deze digitale munt is ontwikkeld door grote instanties. Dus je hoeft niet bang te zijn voor een niet waterdicht betalingssysteem. Bovendien wil ripple dat zoveel mogelijk banken zich bij deze software aansluiten en dat gebeurt al. Dat betekent dat het betaalsysteem dus groter en groter wordt. Het is zelfs populairder dan Paypal; dit te weten geeft zekerheid als je erin wilt investeren. Uiteraard blijft het altijd een gok om te investeren in cryptovaluta, want de koers kan plotseling dalen maar het kan je daarentegen ook veel op leveren als bedrijf of onderneming.